Kantoren

DSC00862

De kwaliteit van de werkomgeving in kantoren wordt bepaald door een bundeling van factoren. In het voorkomen van hinder en gezondheidsklachten is integrale kennis en een gerichte aanpak noodzakelijk. Onze aandacht richt zich op een combinatie van technische voorzieningen, afspraken over veilig en gezond werken en sturen op gedrag. Arbo Resources draagt bij aan een betere werkplek en optimaal presteren van de mensen die daar werken.

Van je werk hoef je geen last te hebben. Bel ons met uw vraag.

Wat levert het op?

  • Kennis en inzicht in gezondheidsklachten en -hinder in kantoren
  • Individuele en groepsgerichte preventie en aanpak van klachten
  • Een goed ingerichte en ingestelde werkplek en werkruimte
  • Preventie van gezondheidsklachten, ziekteverzuim
Klachten armen, nek en schouders

Klachten van armen, nek en schouders doen zich vroeg of laat voor bij beeldschermwerk. Soms mild en voorbijgaand. Regelmatig terugkerend en pijnlijk en te vaak leidend tot ernstige beperkingen. Ergonomisch onderzoek geeft aandacht aan de individu, de instelling van de werkplek en de manier waarop wordt gewerkt.

Licht en verlichting

Ieder type werkzaamheid vraagt om een passend verlichtingsniveau. Bij kantoorwerkzaamheden komen regelmatig klachten voor van hinderlijk licht, schitteringen en verblinding. Niet alleen door kunstlicht, maar ook afkomstig van het venster.

Binnenklimaat en ventilatie

Hinder van tocht, te warm, te koud, hoofdpijn en vermoeidheidsklachten zijn vaak verbonden aan de luchtbehandelingsinstallatie, de airco of het ontbreken daarvan. Onze kracht ligt in kennis van installaties en voorzieningen én de manier waarop mensen reageren.

 Hinderlijk geluid en concentratie

Hinder van geluid is een van de meest genoemde factoren voor het verlies van concentratie in het groepskantoor en op de flexwerkplek. Maar concentratieverlies kent meerdere oorzaken.

 


Een goed geregeld binnenmilieu leidt tot een forse productiviteitswinst. Wanneer het binnenmilieu, waaronder de temperatuur, de luchtkwaliteit en het verlichtingsniveau adequaat zijn ingeregeld en de hinder van geluid afwezig is kan de productiviteit maar liefst tot ruim 10% verhoogd worden.


 

 

Reacties zijn gesloten.