Veiligheid & ongevallen

Bordes-vallen-gevaar-bouw

Door veiligheidskundig onderzoek worden gevaren voor de arbeidsveiligheid en de omgeving opgespoord. Onze Hoger Veiligheidskundige beoordeelt onder meer de veiligheid van machines, bijzondere werkplekken en gevaren bij de opslag en het gebruik van gevaarlijke stoffen, zoals brand en explosie. Ook de gevaren op uw werkplek. Bij voorkeur preventief, maar als het nodig is onderzoeken we ook de aanleiding  en effecten van een bedrijfsongeval. Bel ons met uw vraag!

Wat levert het op

  • Kennis en inzicht in bijzondere gevaren in uw bedrijf
  • Verbreding en verdieping van de RI&E
  • Preventie van (ernstige) arbeidsongevallen
Machineveiligheid | CE

Iedere machine, ook met CE-markering moet worden beoordeeld op de toegepaste veiligheid. Dat moet al voor het eerste gebruik.

Opslag gevaarlijke stoffen

De opslag van gevaarlijke stoffen is verbonden aan specifieke eisen. Dat geldt geldt ook voor de werkvoorraad op de werkplek.

Explosieveiligheid | Atex

Bij de aanwezigheid van ontvlambare stoffen kan de kans op brand en explosie toenemen. De verplichting tot het opstellen van een explosieveiligheidsrapport geldt al vanaf kleine hoeveelheden gas, vloeistoffen, nevel en stof.

Ongevallenonderzoek

Een (ernstig) arbeidsongeval vraagt om analyse en geeft een kans om te leren van de ongewenste gebeurtenis. Bij voorkeur wordt ongevallenonderzoek onafhankelijk en snel na de gebeurtenis ingezet.

Bijzondere plekken en situaties

Niet iedere werkplek is standaard, maar sommige situaties vallen extra op. Bijvoorbeeld door grote hoogte, een besloten ruimte, of door samenwerking met andere partijen.

 


Jaarlijks verliezen zo’n 70-80 personen hun leven bij een bedrijfsongeval.  Een ’topje’ van de ijsberg van 600 ongevallen per dag en 230.000 per jaar! Een derde van deze mensen kan na het ongeval het werk (tijdelijk) niet meer hervatten. De kosten van een bedrijfsongeval omvatten al snel enkele 10-duizenden euro’s.


 

 

Reacties zijn gesloten.